Renoveren

5 redenen waarom renoveren interessant is

De Belg die heeft een baksteen in de maag, dat is al langer geweten. Renoveren zit bij de meeste van ons dan ook in het bloed. Voel jij het niet kriebelen en twijfel je over het nut van een renovatie, dan geef ik je alvast 5 goede redenen waarom je toch maar beter een renovatie overweegt.

 

1. Je verhoogt de waarde van je woning

Heel simpel, een verstandige renovatie verhoogt de waarde van je woning als je deze wil verkopen. Let er wel op dat de verbouwing goed wordt uitgevoerd. Sommige zaken kan je zelf aanpakken, maar moeilijke verbouwingen laat je beter aan een vakman over. Geloof me maar als ik zeg dat sommige verbouwingen zeer complex zijn en dat ervaring daar echt wel bij van pas komt.

2. Je kan gefaseerd aan het werk gaan

Waarschijnlijk beschik je niet over een ongelimiteerd budget? Bij renoveren kan je gefaseerd aan de slag gaan. Je hoeft dus niet elke ruimte in één keer aan te pakken. Bovendien kan je tijdens het renoveren ook gewoon thuis blijven wonen en spaar je zo een dubbele kost uit. Bij een nieuwbouwwoning is dit minder evident. Hou er wel rekening mee dat het niet altijd aangenaam is om in een tijdelijke bouwwerf te wonen. Soms valt de korte pijn toch aan te raden.

3. Het verhoogt je wooncomfort

Je woning is toch vaak een oase van rust en een belangrijke investering voor de meeste mensen. We wonen dan ook graag comfortabel. Met alle nieuwe snufjes die tegenwoordig op de markt komen en nieuwe materialen kan je je wooncomfort fiks verhogen. Ok, je moet dan even door de zure appel van de renovatie, maar het resultaat is meestal verbluffend en maakt het leven veel aangenamer.

4. Het maakt je woning energiezuiniger

Door je woning te renoveren - wat meestal toch een fikse investering vraagt - bespaar je op de langere termijn. Door bijvoorbeeld je woning veel beter te isoleren, nieuwe ramen en deuren te plaatsen of je dak onder handen te nemen, kan je je energierekening op het einde van het jaar serieus drukken. Je maakt zo een inhaalbeweging op het vlak van energiezuinigheid en geeft je woning ook een flinke meerwaarde mee. Het rendement loopt over meerdere jaren!

5. Je krijgt er soms premies voor

Wist je dat je voor sommige renovaties ook premies kan krijgen? Ook al ga je zelf aan de slag, informeer je toch maar altijd even grondig over de mogelijke premies en subsidies die je in de wacht kan slepen voor je renovatie.

 

Recente artikelen