Hallo, ik ben Xavier: Renovatiespecialist, Bouwexpert en Ondernemer

Renovatiespecialist, Bouwexpert en Blogger

Bouwen, verbouwen en klussen, het is waar ik dagdagelijks mee bezig ben. Maar daarnaast heb ik natuurlijk ook nog een zaak te runnen. Niet evident, maar ik kan me niet anders meer voorstellen. Uiteraard vragen mensen me vaak om advies over bouwen en verbouwen en dat geef ik met alle plezier. Als bouwexpert kan ik mijn mening ventileren en die wordt duidelijk gewaardeerd.

Waarom ik doe wat ik doe?

Het klinkt misschien wat melig, maar bouwen zit me al van kinds af aan in de genen. Wat begon met LEGO werden al snel grotere constructies en het was dan ook evident dat ik in de bouw terecht zou komen. Na de nodige opleidingen als bouwvakker en een eerste werkervaring bij een bouwbedrijf besloot ik voor mezelf aan de slag te gaan. Ondernemersbloed, weet je wel.

Ondertussen heb ik al meer dan 20 jaar ervaring als zelfstandige in de bouw. Bouwen, verbouwen, het plaatsen van ramen en deuren, het heeft allemaal nog amper geheimen voor me. Ik vond het dan ook hoog tijd om mijn expertise op een wat grotere schaal te delen. Zo kan ook jij gebruik maken van de tips van een bouwexpert zonder dat je blauw hoeft te betalen. De meeste van mijn tips zijn onmiddellijk toepasbaar voor de doe-het-zelver en besparen je heel wat geld. Omdat bouwen, verbouwen en kennis doorgeven nu eenmaal mijn passies zijn.

Mijn visie

Bouwen en verbouwen is helemaal niet zo moeilijk als je de smaak te pakken hebt, er een goed hoofd hebt op staan en graag met je handen werkt. Uiteraard kunnen tips van bouwprofessionals en bouwexperts je een handje helpen. Door de dingen zelf aan te pakken bespaar je niet alleen heel wat geld, je blijft er ook nog eens van in conditie.

Mijn missie


Hoewel ik missie wel een heel zwaar woord vind, wil ik toch een aantal zaken meegeven aan doe-het-zelvers, collega’s en iedereen die in bouwen en verbouwen geïnteresseerd is.

Met de blog en artikels die ik publiceer wil ik:

 1. 01

  Toegankelijkheid creeren

  Klussen, bouwen en verbouwen voor iedereen toegankelijk maken en zorgen dat iedereen met zijn eigen handen aan de slag kan.

 2. 02

  Tips & tricks delen

  De tips & tricks van een echte bouwexpert voor iedereen beschikbaar maken.

 3. 03

  Mensen aansporen

  Mensen aansteken met de bouwmicrobe en iedereen aan het verbouwen krijgen.

 4. 04

  Bruikbaar

  Overzichtelijke en onmiddellijk bruikbare stappenplannen aanbieden, zodat ook niet-professionals met mijn tips aan de slag kunnen.

 5. 05

  Kennis delen

   

 6. 06

  Voor de doe-het-zelver

  Zorgen dat de doe-het-zelver voordelig kan bouwen en verbouwen.

Neem ook eens een kijkje op mijn Franse blog.