Weetjes

5 tips om de ergste warmte buiten te houden

Tip 1
Verlucht ’s ochtends, maar hou je ramen overdag gesloten

Isolerende ramen zijn sowieso een pluspunt. Zet de ramen ’s ochtends tegenover elkaar open. Dit zorgt voor een aangename tocht. Hou de rest van de dag als de temperaturen oplopen de ramen dicht en hou ook indien mogelijk de gordijnen gesloten.

 

Tip 2
Bescherm je hele huis tegen de warmte

Een goede zonwering aan de buitenkant van je huis maakt een heel verschil op warme dagen. Zonneschermen, luifels of rolluiken houden uitstekend de ergste warmte buiten. Aangezien de kosten redelijk hoog kunnen oplopen, zou je er ook voor kunnen opteren enkel de zonnekant van je huis onder handen te nemen. Onthoud dat rolluiken veruit het meest efficiënt zijn, maar ook het duurst.

 

Tip 3
Installeer airconditioning

Als vakman zie ik het natuurlijk graag gebeuren: het installeren van airconditioning. De kostprijs van airco is echter behoorlijk pittig in aanschaf alsook in onderhoud. Een airconditioning is echt een grootverbruiker als het op energie op aankomt. Een goedkoper alternatief kan een verplaatsbare airco zijn. Zo kan je in de ruimte waar je aanwezig bent genieten van een aangename temperatuur.

 

Tip 4
Neem je buitenmuren onder handen

Waarom de huizen in vakantieoorden dikwijls wit zijn? Omdat wit de zon weerkaatst en het dus binnen koeler blijft. Ook bomen die een schaduw werpen op de buitenmuren kunnen helpen. Verder kan je ook nog je buitenmuren natsproeien, ook dat koelt het huis af. Zoals aangegeven kunnen ook goed geïsoleerde ramen helpen. Zelf installeer ik altijd hoog isolerende ramen van Blyweert.

 

Tip 5
Vermijd het gebruik van apparatuur die warmte opwekt

Lampen, een fornuis of het strijkapparaat, stuk voor stuk toestellen die warmte opwekken. Moet je echt aan strijken of koken als het warm is? Dit hitte van de toestellen doet de temperatuur gevoelig stijgen en je begint er nog van te zweten ook.

Nood aan bijkomende tips of advies? Geef me gerust een seintje, ongetwijfeld kan ik je met mijn expertise verder helpen.

Recente artikelen