Bouwtrends

Beton ciré: een natuurlijk trendy uiterlijk

Wil je je interieur of badkamer een stoere betonlook geven? Dan adviseer ik als bouwexpert beton ciré. Wanden, meubelen en vloeren, veel heb je niet nodig om de stijl helemaal aan te passen en modern voor de dag te komen.

Wat is beton ciré?

Van origine is deze betonstuc afkomstig uit Frankrijk. Letterlijk vertaald is het ‘gewreven beton’. Dit komt omdat na de droging en afwerking de cementmortel tot een steenachtige stuc verwerkt. Je bekomt een poeder dat vermengd wordt met resin. Een beetje water toevoegen aan deze substantie en je kan met je beton ciré aan de slag. De resultaten zijn verbluffend!

Beton ciré is multi-inzetbaar

Op nagenoeg alle ondergronden kan je met beton ciré aan de slag, logisch dus dat ik er graag mee werk. Op beton, tegels, cement, stucwerk of multiplex? Je zegt het maar, beton ciré stelt me nooit teleur. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de ondergrond vlak en vormvast is.

Beton ciré is in heel wat kleuren verkrijgbaar, het poeder is zelf wit of grijs. Door er pigment aan toe te voegen bekom je de uiteindelijke kleur. Het voordeel? De kleur slijt nooit en je hebt dus altijd een geweldige uitstraling.

Hoe breng je beton ciré aan?

Elke handige doe-het-zelver kan met beton ciré aan de slag. Wil je het perfect dan kan je natuurlijk bij mij of een andere vakman aankloppen. De totale dikte van de stuclaag is vaak tussen de 2 en 3 mm en kan op elke ondergrond worden aangebracht. Eerst breng je een dunne onderlaag aan. Na 4 uur drogen is deze droog en kan je de tweede laag aanbrengen. Beide lagen laat je vervolgens een dag drogen. Nu kan je beginnen opschuren, wat de unieke uitstraling aan het geheel geeft. Maak goed stofvrij en impregneer met de bijgeleverde vloeistof. Dit kan met een kwast. Daarna kan je een coating aanbrengen en klaar. Je merkt het, heel moeilijk is het niet.

Heel wat mogelijkheden

Waarom beton ciré één van mijn favoriete producten is? Je kan er quasi op elke ondergrond mee aan de slag, de stuclaag is dun maar bijzonder slijtvast, je kan het zowel binnen als buiten gebruiken, ook in natte ruimtes kan je ermee uit de voeten en het vergt amper wat onderhoud. Logisch dat beton ciré in de bovenste schuif ligt bij mijn klanten. 

Recente artikelen