Beurzen

Xavier De Bouwexpert trekt naar BATIBOUW

Alle trends van 22 februari tot en met 4 maart

Vanaf donderdag 22 februari begint het feest. In Brussels Expo zwaaien dan weer de deuren open van de grootste bouwbeurs van België. Ondertussen is deze beurs voor professionelen en particulieren aan de 59ste editie toe. Weinig beurzen die zolang meegaan. Alle 12 de Paleizen worden weer ingenomen en je vindt er zowat alles wat met bouwen, renoveren en interieur te maken heeft. Je spendeert er makkelijk een volledige dag.

Wat je er allemaal mag verwachten?

Het zou me een beetje te ver leiden om alles op te sommen, maar je vindt een perfect overzicht van de hallen op de site van Batibouw zelf. Zo kun je op voorhand je bezoek plannen. Dat is zeker geen overbodige luxe. Als je zonder uitgekiend plan ter plaatse komt zou je wel eens hele leuke dingen kunnen missen of een gebrek aan tijd hebben. Bepaal vooraf wat je zeker wil zien, waar je een offerte of meer info wil bekomen en welke stands je zeker niet mag missen. Op Batibouw kun je aardige kortingen sprokkelen en het zou jammer zijn om deze te missen. Ben je momenteel aan het denken aan bouwen en/of renoveren, dan mag je Batibouw eigenlijk niet overslaan.

Ben je een professional of wil je als particulier graag wat bijkomende/gespecialiseerde info? Weet dan dat heel wat organisaties en bedrijven er lezingen houden. Vaak is dit nogal technisch of vakspecifiek, maar het programma vind je alvast hier.

Wat je zeker niet mag missen?

UIteraard vind je een heleboel leveranciers, bedrijven en producten/diensten op BATIBOUW, maar elk jaar worden er ook enkele bijzonderheden uitgelicht. Wat je dit jaar zeker niet mag missen?

 • Infosessies met architecten
  Bouwplannen? Dan is een architect eigenlijk onmisbaar. Er gaan verschillende infosessies van de Orde van Architecten door. Je krijgt er alle mogelijke informatie over het werken met een architect.
 • In Paleis 6 vind je de Walk of Floors. Je ontdekt er heel wat verschillende soorten vloerbekleding en kunt deze ook gelijk ervaren. Aanraken en vergelijken is geen enkel probleem. Als je wil kun je er zelfs met blote voeten over lopen. Wedden dat de kids hier gek van zijn. Ook kachels en haarden worden trouwens in deze hal in de kijker gezet.
 • Garden Room: ‘Outdoor Living’ ontbreekt zeker en vast niet op BATIBOUW. In The Garden Room vind je alles wat met je tuin te maken heeft.
 • In de Light Avenue kan je volop experimenteren met verlichting.

 

Vergeet verder zeker ook niet je gratis bouw- & renovatieboek Verstandig Bouwen en Renoveren op te pikken. Dit kan op stand 433 in Paleis 4. Meer dan 300 pagina’s gratis inspiratie. Daar kan ik als bouwexpert nog een puntje aan zuigen. Ook de handige checklist van Livios, waarmee je je bouw- en renovatiewerken kan plannen is een must. Zo ga je verstandig en planmatig te werk, een must om van je bouw- of renovatieproject een succes te maken.

Enkele belangrijke trends in de kijker

Op BATIBOUW komen een heleboel trends en nieuwigheden aan bod. Ik heb alvast een selectie gemaakt van de belangrijkste:

 • Hoe omgaan met ruimte
  We hebben met zijn allen steeds minder ruimte om te bouwen en de vraag is dan ook hoe we hier verstandig mee omgaan. Een belangrijk thema op BATIBOUW. In de ImmoVillage delen enkele vastgoedspelers alvast hun inzichten.
 • Imitatie parketvloerenwinnen steeds meer aan populariteit, al dan niet met prints. Extra grote tegels en de grenzen tussen binnen en buiten die vervagen zijn een andere belangrijke trend.
 • In de badkamer wint slimme technologie dan weer aan belang. Nieuwe snufjes en smart home toepassingen zorgen voor extra comfort in de badkamer. Je badkamer staat in connectie met de rest van je huis en dat maakt het er alleen maar leuker op.
 • Gebruiksgemak staat centraal in de hedendaagse keukens. Bovendien heeft wit afgedaan en gaan we nu voor donkerdere kleuren. Ook in de keuken doet de technologie en de smartphone zijn intreden.
 • Hernieuwbare energie is een ander belangrijk thema. Hoe verstandig omspringen met energie en met welke technologie.
 • De recente introductie van het schilpeil (S-peil) in Vlaanderen is dé uitdaging van 2018. Wie oplossingen zoekt voor zijn woning vindt die ongetwijfeld op BATIBOUW.

 

Ik wens je alvast veel plezier op BATIBOUW en als je nog een bijkomend woordje uitleg wenst, aarzel dan niet om me te contacteren.

Recente artikelen