Weetjes

Waarop letten bij de aankoop van PVC ramen?

Sta je voor de aankoop van PVC ramen?Dan kan je je al geen buil vallen als je je ramen koopt bij Raamwinkel.be. Daar ben je zeker van kwalitatieve ramen in Antwerpen en ver daarbuiten. Wil je toch wat meer info over waarop te letten bij de aankoop van PVC ramen, dan zetten we met plezier een aantal zaken op een rijtje. Lees alles een rustig door of bekijk meteen die video onderaan.

Check dat PVC ramen goed verstevigd zijn

Weet dat PVC eigenlijk kunststof is en van nature uit is dat een slap materiaal. Wordt PVC warm, dan verliest het materiaal heel wat van zijn stabiliteit. Dit zou natuurlijk nefast zijn voor je ramen. Om dit te voorkomen wordt er in PVC ramen altijd een metalen buis gestopt. Het is die buis in je raam, die voor stabiliteit zorgt. Bij Raamwinkel ben je altijd zeker van een buis met een diameter van 2 mm en 4 hoeken. Zo ben je zeker van kwalitatieve ramen. Ramen die tegen een stootje kunnen en jaren meegaan.

Ga voor kwalitatieve dichtingen

Een ander belangrijk aspect bij de aankoop van PVC ramen is de dichting. Bij Raamwinkel uit Antwerpen zijn deze dichtingen uit rubber gemaakt, een materiaal dat makkelijk 25 jaar meegaat. Bij Raamwinkel worden er trouwens steeds 2 dichtingen voorzien. Heel wat fabrikanten kiezen hier voor kunststof, maar dit is minder duurzaam en kan na een aantal jaar al problemen opleveren. Ook waterinfiltratie behoort bij deze minderwaardige ramen tot de mogelijkheden.

Een ander detail zijn de sluitnokken en bij Raamwinkel kiezen ze voor nokken in champignon vorm. Daarnaast zijn ook alle ramen voorzien van een beveiliging zodat de draai-kiepfunctie niet verkeerd gebruikt kan worden. Stuk voor stuk extra’s die niet standaard zijn bij alle PVC ramen die je in het Antwerpse koopt.

PVC ramen moeten de norm halen

De kwaliteit van deverstekhoeken is een laatste punt waar je op moet letten. Die bepalen voor een groot stuk de stevigheid van je PVC raam. Op dit punt komen 2 profielen bij elkaar. De ramen van Raamwinkel.be uit Antwerpen worden regelmatig getest in het labo van de KU Leuven. De ramen ondergaan er druktesten en enkel de stevigste ramen komen in aanmerking. We durven gerust stellen dat er heel wat fabrikanten zijn die onze normen niet halen.

Wens je ramen te bestellen?

Surf dan zeker eens naar raamwinkel.be of spring binnen in de showroom te Bornem. Ben je woonachtig in de regio Brugge, Kortrijk of de kust, kom gerust eens binnen in onze showroom te Roeselare. Daar ontdek je alle PVC ramen die we aanbieden.

Recente artikelen