Renoveren

Hoe kan je vastgelijmde vloerbedekking of vast tapijt verwijderen?

Samen met mijn broer zijn we recentelijk gestart met een renovatieproject van ons ouderlijk huis. Het huis is aan renovatie toe en omdat wij bouwvakkers, elk gespecialiseerd en gepassioneerd in verschillende gebieden in de bouwsector, zelf aan de slag kunnen, hebben we beslist niet te lang te wachten en er samen aan te beginnen. In de eerste stappen willen we alles strippen, en ruimte & licht creëren waar mogelijk en dan in een latere fase zien wat we er verder mee doen.

Nu zijn we bezig met het verwijderen van de vastgelijmde vloerbedekking, vast tapijt in dit geval en dus vastgelijmd op de ouderwetse manier. Dit is één van de lastige en meest intensieve werkjes waarbij je gaat zweten. Gelukkig leven we in het jaar 2017 en kunnen we rekenen op wat gereedschap waardoor je niet meer hoeft te sukkelen met hamer en beitel. 

Hoe beginnen met het verwijderen van vast tapijt?

Het alleen doen is heel lastig omdat je niet tegelijk met volle kracht het losgemaakte tapijt kan wegtrekken. Niets is onmogelijk natuurlijk, maar met 2 gaat het een stuk sneller. 

Bereid je voor en werk in stroken. Vast tapijt zoals in dit geval is vastgelijmd aan de planché en is heel moeilijk los te krijgen. In de video hieronder zie je alvast hoe wij het deden.

Wat we ook ontdekten, is dat je (dan toch op de minder lastige stukken) schuin in een hoek van +/- 90 graden gaat schrapen, net zoals je vlees in een bepaalde richting snijdt gaat het ook vlotter. In minder dan 10 minuten hadden we reeds een hele strook gedaan. Op de moeilijke stukken ben je dan wel weer verplicht om recht te schrapen.

Verder gebruikten we deze gereedschappen:

 

Was deze info nuttig? Laat gerust een reactie na en blijf ons volgen!

Recente artikelen