Ramen en deuren

Welke designelementen bepalen het uitzicht van je raam?

Op zoek naar ramen en deuren in Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen die wat extra’s aan je woning geven? Dan zijn designramen of -deuren zeker en vast een optie.

Ramen en deuren bepalen voor een groot stuk de uitstraling van je woning. Maar welke designelementen bepalen nu eigenlijk het uitzicht van je raam? We zetten even wat zaken voor je op een rijtje.

Aluminium voor het designeffect

Aluminium ramen en deuren in Gent haal je bij Raamwinkel.be. Heel wat mensen kiezen bewust voor aluminium omwille van het designeffect. Ze hebben immers een vlakke buitenkant, wat voor een strakke uitstraling zorgt.

Afwatering zichtbaar of niet?

Ook de afwatering speelt een rol op het vlak van design. Zo kun je kiezen voor ramen waar deze afwateringskapjes al dan niet zichtbaar zijn. Dit geeft je ramen en deuren in Gent een andere uitstraling. Ongeacht welke optie je kiest, de afwatering blijft even goed functioneren, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Een ander belangrijk element dat mee het design van je ramen in Gent bepaalt, is de vleugeloverdekkende deur. Normalerwijze heb je een raamkader en een vleugelkader, maar met een vleugeloverdekkende deur zie je daar maar eentje van. Dit is een optie, maar wel eentje die grotendeels het design vorm geeft.

Roosters boven of in het raam?

Op het vlak van roosters zijn er twee types: roosters die bovenop het kader van je raam komen of een rooster tussen het kader en het glas. Deze tweede optie is wel veel zichtbaarder dan de eerste. Kies je voor een rooster boven het raam, dan kan je dit rooster openen, waardoor je alsnog voldoende ventilatie hebt.

Andere designopties zijn verborgen scharnieren die aan de binnenkant van het raam verwerkt zitten of bijvoorbeeld een thermix spacer die zorgt voor een betere isolatie en naadloos uitziend geheel. Zelfs staal imiteren is mogelijk met aluminium. Ook de fans van een steellook blijven dus niet in de kou staan en krijgen de look, maar dan wel met de voordelen van aluminium ramen.

Tot slot stippen we ook nog een esthetisch detail aan zoals de kleur en vorm van de raam- of deurkruk. Hier kun je eindeloos in variëren en het is maar wat je zelf mooi vindt.

Alles over designramen en deuren

Meer weten over welke details de look van je ramen en deuren bepalen? Bekijk bovenstaand filmpje en je bent meteen helemaal mee. Weet dat je de ruimste keuze hebt bij Raamwinkel.be!

Recente artikelen