Bouwen

Inspiratie opdoen via Pinterest & Instagram vooraleer je gaat renoveren

Als bouwexpert ben ik dag en nacht met mijn vak bezig. Opleidingen volgen, lezen over de nieuwste ontwikkelingen, maar ook op inspiratie opdoen via Pinterest. Ook mijn klanten komen meer en meer aanzetten met hun smartphone om me beelden te tonen. Logisch, want Pinterest is dan ook een onuitputtelijke bron van ideeën en social media zijn niet meer weg te denken.

Pinterest als bron van inspiratie

Ben je een beetje bedreven in social media, dan vind je in geen tijd heel wat afbeeldingen op Pinterest. Ook Instagram kan trouwens een zeer goede bron van inspiratie zijn. Heel wat mensen plaatsen er foto’s van hun verbouwingen en het uiteindelijke resultaat. Je vindt er dan ook realisaties van over de wereld. Let wel, de tijd vliegt als je aan het zoeken bent naar jouw smaak.

Een zoekmachine voor afbeeldingen

Pinterest kun je eigenlijk bekijken als één grote zoekmachine om inspiratie op te doen. Trouwens kan je alle ideeën die je leuk vindt ‘pinnen’ en op deze manier bijhouden. Het gebeurt tegenwoordig dan ook geregeld dat klanten met een heel duidelijk beeld van wat ze willen bij me terecht komen. Perfect, want zo kan ik makkelijk aan de slag, al moet je er wel rekening mee houden, dat misschien niet alle gebruikte materialen hier verkrijgbaar zijn. De afbeeldingen komen immers van overal en een realistisch resultaat voor ogen houden is dan ook belangrijk. Verder houd je ook al maar beter op voorhand rekening met je budget. Sommige realisaties op Pinterest kosten immers handenvol geld. Sommige resultaten zijn dan ook gewoonweg niet haalbaar met een veel beperkter budget.

Begin met zoeken

Of je nu je badkamer laat renoveren, je keuken onder handen wil nemen of een stuk decoratie in elkaar wil knutselen: op Pinterest vind je duizenden afbeeldingen, waarvan er ongetwijfeld enkelen in je smaak vallen of waarmee je aan de slag kan.

Het is een perfect medium om op zoek te gaan naar ideeën, je aan het denken te zetten of om je stijl aan te geven. Voor mij als vakspecialist heeft het ook voordelen, want zo weet ik perfect in welke richtingen mijn klanten denken. Het is dan aan mij om een realistisch beeld te schetsen en te bekijken wat er binnen het vooropgestelde budget mogelijk is. Pinterest doet je in elk geval dromen. Ga er maar snel mee aan de slag! 

Recente artikelen