Beurzen

De zelfbouwbeurs, een must voor de doe-het-zelver

Als vakman pik ik geregeld een beurs mee. Mijn kennis op punt houden en op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen en technieken, het is belangrijk voor een vakman. Een beurs die zeker op mijn programma staat? De zelfbouwbeurs op 21 april in Temse. Een niet te missen event!

Leer alles van specialisten

Waarom elke doe-het-zelver en vakman in de bouw daar aanwezig moet zijn? Daar zijn een heel aantal redenen voor. Zo kun je een hele dag lang al je vragen omtrent bouwen en verbouwen afvuren op specialisten, zijn er tal van interessante workshops en leren vakmensen je ook effectief de kneepjes van het vak. Kneepjes die je onmiddellijk kan toepassen. De zelfbouwbeurs is dus geen theoretische beurs met oeverloos geleuter, maar een heel praktische beurs, waar je effectief de handen uit de mouwen steekt en dingen leert. Beurzen zoals de zelfbouwbeurs zijn er naar mijn aanvoelen veel te weinig in België. Zelfs als ervaren vakman pik ik er nog technieken op.

Van het leggen van chape tot het plaatsen van ramen en deuren

Heel wat toonaangevende bedrijven uit de bouw- en doe-het-zelf sector sturen hun specialisten naar deze beurs om uitleg te geven en workshops te begeleiden. Zo komen de mensen van raamwinkel.be je alles vertellen over ramen en deuren en zijn er ook specialisten in het leggen van vloeren, daken, verwarming en ga zo maar door. Je kunt er dus een antwoord krijgen op al je vragen over bouwen en verbouwen, terwijl je je maar één keer hoeft te verplaatsen. Bovendien is dit advies gratis en komt het van echte vakmannen. Nog heel wat anders dan de tips die je soms op het internet leest.

2 hallen vol workshops

Maar de zelfbouwbeurs gaat een stuk verder dan enkel het stellen van vragen. Je kunt er ook tientallen workshops volgen, gegeven door vakspecialisten. Zo leer je onder meer de basisbeginselen van ramen plaatsen, vloeren leggen en keukens plaatsen. Er zijn echter veel meer onderwerpen waar workshops over worden gegeven, dus een bezoekje is zeker en vast de moeite. Zelf zal ik er ook zijn als bezoeker, maar wie weet geef ik volgende keer wel een workshop. Mijn collega’s zijn er alvast even enthousiast over.

Alle workshops zijn volledig gratis

Alle workshops en tips zijn trouwens volledig gratis. Bizar? De organisatie gaat ervan uit dat eerlijkheid loont en dat de mensen uiteindelijk ook wel zullen kopen bij de mensen die de workshops geven. Al je bouwmateriaal kun je dan ter plaatse kopen, dus het is een win-winsituatie voor alle partijen. Iets waar ik me volledig in kan vinden. Het gaat hier immers om een samenwerking tussen een 7-tal gereputeerde bedrijven, die dus niet in de eerste plaats willen verkopen, maar de doe-het-zelver beter maken. Moest het dan toch niet lukken, dan kun je natuurlijk nog altijd op een specialist als mij rekenen om het klusje te klaren.

Recente artikelen